ALL-TIME FAVORITE ITEM #9

COPENHAGEN UNIVERSITY

Dette indlæg er sponsoreret, med udtryk for personlige holdninger.
I disse dage går rigtig mange unge inklusiv mig selv og tænker på, hvad vi skal efter sommerferien. Det er tiden til at vælge uddannelse. Det er svært, for der er i dag oceaner af muligheder, og det valg vi træffer nu kommer til at have indflydelse på vores fremtid. Jeg har selv været ret forvirret omkring, hvad jeg skal vælge, først ville jeg på HHX på ZBC i Næstved, efter nøje overvejelser skiftede jeg mening og ville så på Næstved Gymnasium, men der er kommet en designerklasse på ZBC, og da denne linje lyder vildt interessant, har jeg nu fast besluttet, at jeg skal på ZBC. Med den i bagagen har jeg herefter en indgangsbillet til universitet, hvis det er den vej, jeg skal, når jeg er færdig og har fået huen på. I den sammenhæng har jeg været inde og læse om Københavns Universitet (KU), da jeg gerne vil studere videre i København. Jeg har fået et rigtig godt indtryk af, hvordan det er at gå på universitetet.
Københavns Universitet har de seneste år kørt en filmkampagne, hvor man følger 6 studerende fra universitetet. Filmene giver et realistisk og ærligt indblik i, hvad det vil sige at være studerende. De sætter ord og billeder på mange af de tanker, der er forbundet med valget af videregående uddannelse og det at være universitetsstuderende. Filmene bidrager på den måde til at informere, inspirere, af- eller bekræfte forestillinger og sætte gang i refleksioner hos os unge om det betydningsfulde uddannelsesvalg. Det er i dag vigtigere end nogensinde før, at vi unge får taget en uddannelse for at kunne komme i betragtning til stillinger på arbejdsmarkedet i fremtiden, hvor konkurrencen er hård. Derfor finder jeg det særdeles relevant at dele tanker om uddannelse og uddannelsesvalg med jer.
KU´s filmkampagne er bygget op omkring førstegangsoplevelser: første dag, første succes, første fest, første tvivl, første nedtur etc. KU følger igen i år 6 studerende fra forskellige studier: Christina fra musikvidenskab, Tonja fra it og sundhed, Viktor fra asienstudier (kinastudier), Mathilde fra psykologi, Mikkel fra medicin og Thea fra økonomi. De vil hver optage 10 film om deres egne første oplevelser som studerende på Københavns Universitet. Filmene bliver løbende lanceret på KUs kampange site studier.ku.dk, i studie-app’en Studier KU og på en ny Facebook-side for potentielle studerende ”Bliv studerende på Købehavns Universitet”Udover filmene giver Facebook-siden informationer om Åbent Hus og besøgsmuligheder og inspiration til studievalget. Brugerne har også mulighed for at være med til at afgøre, hvad filmene skal handle om. Det sker ved afstemninger på Facebook-siden.
Jeg har selv været inde og se nogle af de forskellige film, der er blevet lavet. Personligt finder jeg, det inspirerende og samtidig synes jeg, at det er en god måde at få indblik i forskellige studieretninger og ikke mindst livet som studerende. Hvis I lige nu står og skal vælge, og er meget i tvivl om, hvilken uddannelse I skal starte på, vil jeg anbefale jer at følge de 6 KU-studerendes vej gennem studierne. Lige nu kan I høre om de studerendes første dag og første undervisning. Over de næste par måneder, vil der som sagt løbende komme nye film op omhandlende ovennævnte emner. Find de første film på KUs YouTube kanal lige her.
Overvejer I at læse på Københavns Universitet?

6 kommentarer

 • Ja, jeg gør – jeg er næsten overbevist om, at jeg skal læse Jura på KU, og det er simpelthen så rart at være afklaret omkring det allerede, selvom jeg “kun” går i 2.g! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har aldrig rigtig tænkt over at studere på KU, men derimod altid tænkt på at studere på RUC, og så studere medievidenskab med journalistik som hovedfag. Men grundet den helt absurd høje adgangkvotient, er jeg lidt begyndt at tænke på Copenhagen School of interior design – eller på dansk; designskolen for indretning. Selvom det er to MEGET forskellige ting er det noget jeg vildt godt kunne tænke mig.. Tiden må vise, jeg går trods alt stadig kun i 2.g xxjuliekirkeby.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lyder meget interessant! Faktisk også noget jeg selv har tænkt på – især det med indretning :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Synes bare det er så deprimerende at læse om universiteter, gymnasier osv. Men det er nok mest fordi jeg er så forvirret omkring hvad jeg vil efter 9. klasse :) http://innocentcherry.blogspot.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ALL-TIME FAVORITE ITEM #9