RAY-BAN X 3

BECOME (A BETTER) BLOGGER

k_benhaaavn_067

Ovenstående billede er forholdvis gammelt, og blev taget i København på min blå mandag. 

Jeg er blevet efterspurgt et indlæg med mine bedste tips til at starte en blog, og hvordan du gør den blog, du har endnu bedre. Nedenstående råd er baseret på mine erfaringer i min tid som blogger.

Til opstart af en succesfuld blog: 1) Sæt dig ét eller flere mål for, hvor du vil hen med bloggen, og hvad du gerne vil opnå. 2) Find et overordnet tema som du har viden omkring og interesserer dig for. 3) Vælg et navn man kan sige og stave til samt er let at huske. 4) Køb dit eget domæne for et mere professionelt udtryk. Herudover gør dette også, at man hurtigere kan komme ind på bloggen, da man ikke behøver at skrive ‘blogspot.com’, men blot ‘com’ eller ‘dk’ efter navnet. 5) Førstehåndsindtryk og bloggens udseende er virkelig vigtigt. Det er det, der gør, at dine besøgende kommer tilbage. Du skal derfor sørge for at vælge et simpelt og overskueligt layout, så dine læsere har nemt ved at navigere rundt på bloggen. Herudover er farvevalget som udgangspunkt også enormt vigtigt. Vi stimuleres visuelt primært gennem computeren, og derfor er det vigtigt, at dine læsere ikke overfaldes af neonfarver i samme øjeblik, de åbner siden. 6) Anskaf dig et godt kamera da kvaliteten af dine billeder betyder ufatteligt meget. 7) Gør dig umage med hvert eneste indlæg og husk at have dig selv og din personlighed med i dem. Du skal i det hele taget bare sørge for at dit arbejde på bloggen er udførligt, og at der er indhold i alle dine indlæg, da der ikke er noget ved kedelige og intetsigende indlæg. Herudover er det vigtigt, at din tekst passer så godt som muligt til billedet i indlægget. 8) Vær personlig men stadig ikke privat med dette mener jeg, at du skal overveje, hvad du skriver på din blog. I det øjeblik du trykker ‘udgiv’ kan du være sikker på, at din tekst kan genfindes, selvom du måske har slettet den. Men det er stadig vigtigt at dine læsere har et indblik i, hvem du er, men som sagt kun til en vis grænse. 9) Vær ærlig og vær dig selv er noget jeg selv ligger stor vægt på. Der er ikke noget ved at læse en blog, hvor personen bag kopierer andres idéer, tekster, stil osv. Generelt har bloggere en tendens til at kigge lidt for meget til, hvad blogger-naboen gør. I stedet synes jeg, du skal fokusere på at lave dit eget og eventuelt samarbejde med dine “blogkollegaer” fremfor at konkurrere med dem. 10) Vær korrekt med dette mener jeg, at dine tekster skal være tilgængelige, strukturerede, velovervejede og velskrevne. De skal ikke bære præg af sjusk og være fyldt med stave- og forståelsesfejl, da det er noget enhver bliver irriteret over. 11) Skab trafik ved at oprette en Facebook-side til din blog, hvor du blandt andet kan dele dine nyeste posts. 12) Vær tålmodig en blog bliver ikke kendt ligeså snart, du opretter den. Du skal derfor være indstillet på, at det kræver hårdt arbejde, disciplin og engagement for at få en blog op at køre. 13) Gør det, fordi du har lyst, og ikke fordi andre gør det. Det skal altså være noget du brænder for, og herudover er det vigtigt, at du bliver ved med at synes, det er en fornøjelse at blogge, og at det ikke bliver en pligt for dig.
Til jer, der har en blog, men gerne vil gøre den bedre: 1) Blog kun når du har noget at blogge om og hold fokus på kvalitet fremfor kvantitet. 2) Prioriter dine læsere og opbyg gode relationer ved at skrive personligt og besvare alle kommentarer og spørgsmål. 3) Blog regelmæssigt er en af de vigtige ting ved at drive en blog. Det er vigtigt at lade dine læsere vide, hvor tit de kan regne med, at du lægger nye indlæg op. Det bliver kedeligt at komme tilbage til en blog, hvor man forventer nyt, men hvor der ikke sker noget. 4) Variation i din blogging er vigtig, da det ellers bliver uinteressant for læseren at læse indlæg indenfor samme kategori hver dag. 5) Planlæg eventuelt nogle indlæg på forhånd, hvis du ved, at du får travlt i en periode, så du som minimum får udgivet et indlæg om dagen. 6) Kom ud til en større målgruppe ved at skrive et lille resumé på engelsk nederst i hvert indlæg (såfremt du skriver på dansk).

23 kommentarer

 • Sådan! Godt skrevet, Cecilie! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super godt indlæg! Rart med nogle råd fra en garvet blogger, da jeg selv lige har oprettet en blog for en uges tid siden :-) http://beingblackster.blogspot.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Puh, jeg har virkelig tænkt meget over hvordan jeg skal skrive dette, så det ikke opfattes negativt, men blot som en hjælp, for nu hvor du selv nævner stavefejl, kan jeg ikke lade vær at påpege dem som sprang mig i øjnene: strukturerede, velovervejede, velskrevne og enhver :) Jeg kan sagtens se fordelene i rådene “blog kun når du har noget af blogge om” og “blog regelmæssigt”. Dog synes jeg også at de virker ret modsigende, idet det jo sagtens kan være at man kun har noget på hjerte et par gange om måneden, og hvis man så skal følge rådet om at blogge regelmæssigt, bliver resten af indlæggene blot halvhjertede, hvilket jeg personligt ikke er fan af. Når det så er sagt synes jeg at det er et virkelig gennemtænkt indlæg, som er enormt brugbart og som jeg er sikker på at rigtig mange vil få glæde af. Stor ros for det Cecilie! :-) Desuden elsker jeg dine personlige indlæg. Alt godt fra C

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for din hjælp, he he – det er nu rettet. Man gør sig nogle gange blind på sin egne fejl, når man har siddet med indlægget i en del tid. Kan godt se, hvad du mener, det havde jeg ikke lige tænkt over. Og tak for din ros og konstruktiv kritik!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super indlæg, det var virkelig en stor hjælp! Hvor har du købt dit domæne?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fedt, det er jeg rigtig glad for at høre <3 Det er SÅ lang tid siden, at jeg desværre ikke kan huske det..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super lækkert indlæg, Cecilie. <3- Og vildt smukt hår du havde på din blå mandag!matildesblog.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elsker dit hår på billedet – så fint!Jeg springer lige emne: Jeg er meget inspireret af dig og din stil, specielt dit værelse. Jeg leder efter en loftlampe, men jeg har ikke været heldig med at finde en flot en. Hvilken loftlampe har du på dit værelse?- Olivia

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak, he he! Lige pt. har jeg faktisk ikke en, da min pære næsten lige er sprunget. Men jeg havde en Muuto lampe i hjørnet ved min seng.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej, hvor irriterende! Så må der da være meget mørkt på dit værelse om aftenen? :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meget! Nej, jeg har min Kartell lampe, som lyser hele mit værelse utroligt godt op :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Virkelig godt indlæg! Min veninde og jeg har oprettet en blog, men vi har nogen problemer. Vores billeder får en form for en kant rundt om sig, eller ramme eller hvad man siger. Ved du hvordan man kan få den væk? Vores skrift er når vi skriver den inde på blogspot som vi vil have den, men når den kommer ud, bliver den grå og lille. Hvad kan man gøre ved det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mange tak, Louise! Det med rammen, skal du ændre i HTML’koden for at få den væk.. Der er utallige af guides med det rundt på nettet. Og skriften skal du bare ændre i det, der kaldes “Skabelondesigner” indenunder “Layout” :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det hjalp super meget! Mange tak for dette indlæg!http://welcometowonderlandsara.blogspot.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lækkert og gennemført indlæg! Er meget enig i alt du skriver. Desuden er det en virkelig fin frisure på billedet, og hvor er din seng fed! (Tidligere indlæg)Vær så velkommen til at kigge forbi;soedesofieskriver.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke et dejligt, velformuleret og inspirerende indlæg! Jeg er vild med din blog – den er casual men også meget raffineret :-) Jeg vil dog lige spørge; hvordan køber man sit eget domæne og er det dyrt? Kig endelig forbi http://www.thecasualcliche.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

RAY-BAN X 3