FRIDAY INSPIRATION

WHAT DO I WANT?

IMG_2058 kopi

Hvad kan jeg blive? Hvad er jeg god til? Hvad vil jeg? Hvad er det rette uddannelsesvalg for mig? Dette er alle spørgsmål mange unge stiller sig selv, når de er ved at være færdige med gymnasiet. Mange unge står ved en skillevej og overfor, hvad der føles som et afgørende valg for deres fremtid, hvilket skaber tvivl og bekymring hos mange – og jeg er én af dem. Det kan være en utrolig svær beslutning at finde ud af, hvor man skal søge ind. De fleste af jer er nok bekendt med den nye lov, som bestemmer, at man først efter seks år kan starte på en ny uddannelse på samme eller lavere niveau. Dette er en begrænsning af det tidligere system, men dog bedre end det første udspil fra regeringen. Loven gør blot os unge mere bekymrede for at vælge forkert – for hvad brænder man egentlig for at beskæftige sig med i seks år efter endt uddannelse? Det er nok de færreste unge, der er afklaret med dette.

Jeg har altid fundet det sjovt at arbejde i redigeringsprogrammer og interesseret mig utrolig meget for grafisk design og været sikker på, at jeg skulle ind og studere visuel kommunikation. Lige nu er jeg dog lidt splittet og usikker på om det er den retning, jeg vil gå. For jeg vil jo også så meget andet, men hvad jeg brænder mest for, ved jeg ikke. Jeg ved ikke med jer, men jeg er ikke typen, der starter på noget uden at færdiggøre det, derfor vil jeg også føle det som et nederlag, hvis jeg skulle droppe ud af en uddannelse, fordi jeg finder ud af, at det rent faktisk ikke er mig for så at påbegynde noget nyt.

Lige nu går jeg på mit sidste år på designlinjen på Zealand Business Collage og er begyndt at tænke rigtig meget over fremtiden og mine karrieremuligheder. Jeg er nok ikke den eneste, der bekymrer sig om dette. Jeg er dog afklaret med, at jeg tager et sabbatår og tilbringer efteråret på Krabbesholm, hvor jeg er blevet optaget på den grafiske linje. Det er en lettelse for mig at vide, hvad jeg skal efter endt studentereksamen. Mange unge kommer ud til et tomrum, hvor de ikke ved, hvad de skal – derfor vil jeg råde, de af jer, der ikke har en plan endnu til at tænke over, hvad I gerne vil for netop at undgå dette tomrum.

Med højskoleopholdet forventer jeg at få et frirum, lære mere om mig selv og ikke mindst finde ud af om det er grafisk design, jeg vil beskæftige mig med i fremtiden. Jeg mener, at det er vigtigt at få en pause og ikke bare “drøne derudaf” med det samme. Jeg tror, at det er vigtigt, at man ikke forhaster sig, da dette kan resultere i, at man træffer det forkerte uddannelsesvalg. Hvad gør I jer af tanker omkring fremtid og uddannelse – er I fast besluttet på, hvad I skal?

11 kommentarer

 • Hvor lyder det spændende – det må være så fedt at tage et ophold, hvor man bare kan få lov at blive klogere på et emne og udvikle sig, uden det er med fokus på en specifik uddannelse (:

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Slemming

   Ja, jeg glæder mig også rigtig meget!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • v

  altså, nu er loven jo faktisk ændret igen, så man kan tage flere uddannelser på samme niveau – der skal bare gå 6 år efter afslutning. http://politiken.dk/indland/politik/art5812385/S%C3%A5dan-%C3%A6ndres-udsk%C3%A6ldt-uddannelsesloft

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Slemming

   Jeg skrev indlægget inden, det blev korrigeret og tænkte ikke lige nærmere over det – men jeg har ændret det nu :) Tak for din reminder.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  Hvor sjovt at læse din post! Er faktisk selv blevet optaget på Visuel Kommunation Grafisk Design på DMJX med en standbyplads her til sommer! Så er heller ikke startet endnu :)
  Gik også selv på højskole inden og søgte ind to år før jeg blev optaget. Jeg tænker stadig over om det nu er det rigtige valg for mig og kan helt vildt godt relatere til dine tanker! Der er jo uendelige muligheder. Men ligenu er jeg bare blevet lidt enig med mig selv om at det skal prøves af, fordi jeg også elsker redigering og grafisk design. Men ja det er en mega hård branche får man indtryk af, det skal man jo også være villig til at leve i. :)
  Håber at høre mere om hvad der sker med dig fremover !

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Slemming

   Ej hvor pudsigt!
   Hvordan var dit ophold på højskolen?
   – Jeg håber, at du får en god oplevelse og bliver glad for dit valg!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Held og lykke med Krabbesholm, jeg har selv gået der (dog på foto linjen) og var/ er viildt glad for det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Slemming

   Mange tak! Dejlig, at du har været glad for dit ophold – håber mit bliver lige så godt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kan sagtens følge dig i dine tanker. Jeg bliver også færdig her til sommer og skal til at tage en masse valg. Og åh, hvor er jeg i tvivl! Har lignende interesser, som du beskriver. Det ene øjeblik overvejer jeg noget kreativt og det næste vil jeg læse sprog og jeg ved ikke hvad. Er slet ikke sikker. Er dog glad for, at læse, at jeg ikke er alene om det ;-)
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Slemming

   Ja, det er super svært og fylder meget i ens tanker! Jeg håber, at du træffer det rigtige valg og bliver glad for din beslutning!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maybe you have thought of transforming into a specialized author?
  No, seriously, your post is great! I really like the method that you identify %BT%.

  Reminds me the technique of creator of this critique http://imgfave.com/view/7688215; Rosella,.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FRIDAY INSPIRATION